Deze maand ontvingen we een donatie van € 1.012,50 van Stichting Vergroot de Hoop. De Stichting verkoopt ingezameld taxusafval aan de farmaceutische industrie en doneert een vast bedrag per ingezamelde kubieke meter aan goede doelen.

In de regio Zwolle was Hospice Zwolle voor het tweede jaar op rij het goede doel. Coördinator Joke Boerma is daar erg blij mee: “We zijn voor een groot deel afhankelijk van giften en donaties. Maar dat Vergroot de Hoop eigenlijk een dubbel doel heeft, maakt zo’n gift extra bijzonder.” Taxusafval bevat namelijk baccatine, een stof die wordt gebruikt bij middelen tegen kanker.

Taxus-baccataNet als andere jaren konden Zwollenaren afgelopen zomer hun taxus snoeiafval inleveren bij de ROVA. Stichting Vergroot de Hoop haalde het daar vervolgens op en verkocht het aan de farmaceutische industrie die het verwerkt in medicijnen. Met de verkoopopbrengst steunt Vergroot de Hoop een groot aantal goede doelen. De gemeente Zwolle (verantwoordelijk voor de ROVA) benoemde Hospice Zwolle voor drie jaar als het plaatselijke goede doel.

Alle hoveniers en particulieren die het afgelopen jaar hun taxusafval naar de ROVA brachten, willen we heel hartelijk bedanken!
Ook komende zomer wordt het afval weer ingezameld. Wij zijn dan voor de derde en laatste keer het goede doel en we hopen dat de actie net zo succesvol verloopt als in de afgelopen jaren.