Het Huis

Hospice Zwolle is een gastvrij huis voor iedereen die naar verwachting nog slechts korte tijd te leven heeft. Een huiselijk verblijf waar mensen hun leven tot het einde toe zo comfortabel mogelijk en op eigen wijze kunnen invullen. Iedereen is welkom, ongeacht de aard van de ziekte, levensbeschouwing, inkomen of leeftijd. Het huis is voorzien van specifieke voorzieningen voor jongeren.

tuin liggend klein

Hospice Zwolle is getekend door Hanneke Rinkel van architectenbureau Sacon en in 2015 gebouwd onder verantwoordelijkheid van Nijhuis Bouw B.V. Het huis biedt ruimte aan vijf gasten. Iedere gast heeft er zijn of haar eigen kamer, met eigen sanitair. Daarnaast is er een logeerkamer, een gezamenlijke keuken en een woonkamer. Het huis – volledig laagbouw – is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Stichting Hospice Zwolle en de Zwolse woningcorporaties SWZ en Openbaar Belang, waarbij deze laatste het huis heeft gebouwd en Stichting Hospice Zwolle het huurt.

Hospice Zwolle is het eerste energieneutrale hospice in Nederland. Ook de bouw van het hospice werd energieneutraal gedaan. Wethouder Nelleke Vedelaar plaatste daarvoor, als starthandeling van de bouw, zonnepanelen op de daken van de bouwketen.
Op 11 december 2015 is het huis officieel geopend, vanaf 4 januari 2016 werden de eerste gasten verwelkomd.

buiten liggend klein

 

woonkamer Joop     keuken Joop


blauwe kamer 1 Joop
    blauwe kamer 2 Joop

foto’s Joop van Putten

Artist impression Sacon

2015-01-plattegrond-hospice